Ūkininkų Baristų duona titulinis

Petras Barista

Posted

Kadaise Lietuvoje valstiečiai duoną kepė iš nevėtytų grūdų miltų, o tikra ruginė duona buvo kepama tik švenčių proga. Paprastą plikytą duoną skanino druska ir kmynais. Ant ližės protėviai klojo klevo, krienų, kopūstų lapus, ajerus. Ant jų dėdavo pailgus ar apvalius duonos kepalus, ir pašaudavo į malkomis iškūrentą krosnį.

Šiuo laikmečiu vertinantys natūralius duonos gaminius, kviečiami ragauti ūkininkų Baristų kepykloje iškeptos duonos, pyragų bei bandelių. Kepyklos istorija prasidėjo 1988 m, kai dabartiniai savininkai, Ilona ir Petras Baristos, dviese pradėjo kepti duoną. Pirkėjai netruko įvertinti duonos gaminių kokybę, apyvarta augo, todėl atsirado naujų patalpų poreikis. Plėtra vyko net 3 kartus. 2007 m. kepykla įsikūrė naujose patalpose, įkurtas UAB Kalnas.

2014 m. įmonėje dirba 40 darbuotojų. Per visą kepyklos gyvavimo laikmetį, likome ištikimi natūraliai senovinei receptūrai, įpindami patobulintos technologijos interpretacijas. Baristų kepyklos išskirtinumas – duonos formavimas rankomis. Juoda ir balta duona kepama su natūraliu raugu, be maisto priedų (papildų). Tai ypatingai svarbu klientams, kuriems rūpi sveika gyvensena. Taipogi galima įsigyti plikytos duonelės su džiovintais vaisiais, bei riešutais, pyrago gaminių, bandelių. Šventėms, pagal užsakymą, ūkininkai gali iškepti proginės puoštos duonos jaunavedžių sutiktuvėms, bei kitoms progoms. Ūkininkų Baristų gaminama produkcija noriai vežama lauktuvėms į įvairias pasaulio šalis tautiečiams, išeiviams. Ūkininkai džiaugiasi galėdami pateikti rinkai puikaus skonio natūralių duonos ir pyrago gaminių, kurių galima įsigyti Šiaulių Akropolio turgelyje.

Kontaktai

Telefonas    +370 618 01273 
El. paštas   ilona.baristiene@gmail.com

Tinklavietė
www.baristuduona.lt