Radviliškių kaimo kepykla

Posted

Ūkininkų Audronės ir Albino Kisielių įkurta įmonė savo veiklą pradėjo 1996 metais. Keitėsi pavadinimai, bet esmė liko ta pati, kaip ir savininkai, bei gimtojo kaimo vardu pavadinta kepykla: "Radviliškių kaimo kepykla" - tai atsigręžimas į praeitį, į tai, kas amžina, kas buvo daroma tėvų, senelių, o dabar naujos kartos.

"Radviliškių kaimo kepykla" - tai šeimos verslas, kuris puoselėja nesuvaidintą meilę darbui, žemei, duonai. Nedidelėje Radviliškių kaimo sodyboje, apsuptoje rugių pievos, įsikūrusi duonos kepykla, kurioje šeimininkauja Kisielių šeimyna, padedami savo šeimos ir kaimo bendruomenės. Kepdami natūralaus raugo, rankomis minkytą duoną, ūkininkai dalinasi su miesto žmonėmis kruopele kaimo istorijos, sutelktos šiltame duonos kepale. Nuo senų laikų vienu pagrindinių lietuvių valgių buvusi ruginė duona išgyvena atgimimą. Žmonės vis labiau atsisuka į praeitį, ieško natūralaus, sveiko produkto, labiau negu kada nors, žiūri, ką deda į burną. Todėl kepykla ir pasuko šia kryptimi - pateikti vartotojui tikrą lietuvišką natūralią duoną, kurios gamyboje nenaudojamos mielės, duona kildinama raugu, kuris vis atsinaujina su kiekvienu kepimu. Gamyboje naudojamos tik vietinės kilmės žaliavos - miltai, kmynai, kanapių sėklos, džiovinti obuoliai, išauginti savame sode.

Puoselėdami šimtametes lietuviškas tradicijas, kepame natūraliai raugintą duoną, pyragus, šakočius, įvairias sveriamas bandeles, riestainius, keksiukus, sausainius. Nors kepykloje daugiausia iškepama duonos, tačiau ieškoma ir naujų, sveikų produktų, kurie patenkintų pirkėjų lūkesčius, todėl pradėtas kepti šimtalapis, salykinių rugių dribsnių lazdelės ir kiti produktai.

Kontaktai

Adresas      Radviliškių k., Krekenavos sen., Panevėžio r.
Telefonai    (45) 588601; +370 687 30226
El. paštas   radviliskiai@erdves.lt

Tinklavietė
www.radviliskiai.lt